Herfstvakantie in Peel en Maas!

geschreven voor MamaCafé Peel en Maas

herfst-boomstam

De herfstvakantie is begonnen en wat is het weer goed! Als zelfstandige heb ik altijd werk, maar ik ga zeker tijd vrijmaken om met de kinderen leuke dingen te doen. Terwijl ik dit schrijf, zijn ze heerlijk buiten aan het spelen. En eigenlijk hebben ze veel meer natuurlijk niet nodig. Maar vrijdag neemt papa ook vrij, en dan gaan we met z’n allen naar De Apenheul!

Dichter bij huis kun je echter ook al de leukste dingen doen. Dingen die niet per sé heel veel geld moeten kosten. Wij kiezen er deze week nog twee. Ik zet er een paar op een rij: 

Landgoed De Hamert (favoriet van onszelf), bij Arcen. Een prachtig natuurgebied met verschillende soorten landschap (bos, hei, water) en met loslopende dieren. Wandelingen van 2 tot 8 kilometer, dus voor ieder wat wils. Een kinder-speurroute is verkrijgbaar bij Jachthut Op den Hamer, maar ‘gewoon’ lekker wandelen en picknicken is al een feestje. Na afloop een warme chocomelk en/of een pannenkoek in de Jachthut maakt je dag compleet! www.dejachthut.nl

Meer wandelen? Rondom De Heldense Bossen, in De Groote Peel, maar eigenlijk overal in onze omgeving kun je heerlijk het bos in wandelen.

Een andere wandel-/beleeftopper is het Blotevoetenpark Brunssum. Het weer is deze week goed, dus trek erop uit op blote voeten. Beleef de natuur en leer. www.blotevoetenpark.nl

Cultuurliefhebbers gaan deze week naar het Limburgs Museum in Venlo. De vaste collectie van het museum leert kinderen over het leven vroeger. En momenteel is er de super-vrolijke tentoonsteling: De vrolijke wereld van Fiep! Over Nederlands bekendste illustrator Fiep Westendorp (o.a. Jip en Janneke). www.limburgsmuseum.nl

In De Ontdekfabriek op Strijp-S in Eindhoven kunnen kinderen aan de slag met techniek. Er is een 3-D printer, maak van oude elektrische apparaten weer een nieuwe uitvinding, maak je eigen film en nog veel meer. Ik adviseer je om er met de trein naar toe te gaan. Een extra leuke reisbeleving voor de kinderen en de wandeling vanuit station Eindhoven Beukenlaan naar De Ontdekfabriek gaat over het inspirerende, industriële Strijp-S. https://nl-nl.facebook.com/ontdekfabriek

Vergeet hiernaast onze eigen Peel en Maas-toppers niet: Kinderdrome, de Speelfabriek, Kinjerkriebel, Streekmuseum Het Land van Peel en Maas, Kasteel de Keverberg, de nieuwe bibliotheek in het nieuwe Huis van de Gemeente, de woensdagmarkt in Panningen, ga lekker naar de speeltuin om de hoek, ga naar de film bij DOK6… Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s