Agora Maas en Peel: écht innovatief onderwijs!

voorlopig logoIn februari 2017 hoorde ik over het initiatief Agora Maas en Peel. Een initiatiefgroep van  schooldirecteuren, professionals en betrokken burgers om in de regio Maas en Peel een middelbaar schoolconcept mogelijk te maken dat anders is dan het huidige aanbod.

Geen reguliere school met jaarklassen, schoolvakken, boeken en toetsen, maar onderwijs dat uitgaat van de intrinsieke motivatie van kinderen. Dat de interesses van kinderen als leidraad neemt, de maatschappij indeelt in verschillende werelden die goed aan elkaar te koppelen zijn. Een school waar kinderen met verschillende achtergronden, intelligentieniveaus, drijfveren en vaardigheden samen leren van en met elkaar. Waar docenten begeleider zijn en niet de stof dicteren. Waar onderzoeken de belangrijkste vorm van leren is. Naar voorbeeld van het huidige Agora in Roermond.

de 5 werelden in beeld

In augustus van dit jaar sloot ik mij aan bij deze initiatiefgroep. Agora Maas en Peel heeft grote ambities. Het liefst starten we komend schooljaar met de eerste groep leerlingen. Odilia Rens en ik vertelden hierover op omroep Peel&Maas, zowel op televisie als op de radio. Klik hieronder op de links voor deze uitzendingen.

Radio (vanaf 35 minuten)

Televisie  (item van 6 minuten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s