Een nieuw jaar, nieuwe plannen

Lieve schrijvers, bijlesklanten en volgers,

Er is een nieuw jaar begonnen. 2021 is gestart en voor velen lijkt dit het jaar waarin alles weer normaal wordt. Althans, zo lees ik veel op social media en ook ons eigen kabinet deelde aan het einde van het jaar mede dat als de vaccinaties zouden starten, dat we dan weer alles los kunnen laten.

Maar zo snel werkt dat natuurlijk helemaal niet. Sterker nog, momenteel zitten we in een periode waarin we juist eerder een verlenging dan een versoepeling van de maatregelen kunnen verwachten… Ik probeer er in ieder geval realistisch naar te kijken, zodat ik niet teleurgesteld word.

2020 was ook mooi!

Vanwege de huidige maatregelen kan ik nog steeds geen Schrijfcafés organiseren, en ook bijles is erg lastig nu. Maar mijn leven heeft niet stil gestaan en ik heb in 2020 ontdekt hoe ik nu verder vorm wil geven aan mijn ondernemingen. Op 1 april 2020 opende ik de yoga- en fitnessstudio Jewel body & mind. Tegen alle coronaverwachtingen in, is deze studio de afgelopen maanden gaan groeien en bloeien. Qua ledental zijn we ruim verdubbeld en de groei zet nog door. In 2020 deed ik ook mijn yoga-opleiding, die wel wat vertraging heeft opgelopen. Ik zou in december alles afronden, maar de komende maanden ben ik er ook nog wel even zoet mee. Dat vind ik overigens totaal niet erg, want het is een heerlijke opleiding.

Voor 2021 zijn de plannen ook al gaan borrelen. Bij Mooi in Panningen volgde ik het zelfontwikkelingsprogramma Droomdoelen en daaruit is de droom ontstaan om met Jewel body & mind door te groeien naar een studio voor bewust en vitaal leven. Yoga en fitness bieden we al, maar ik wil mezelf door ontwikkelen naar Vitaliteitscoach en Senior-trainer. Hiervoor zal ik ook 2 nieuwe opleidingen starten.

Al deze mooie ontwikkelingen betekenen dat ik TAALjuweel langzaamaan ga afbouwen. Ik zal in 2021 geen redactiewerk meer doen en ook geen tekstproductie. Bijlestrajecten worden netjes afgerond, maar ik ga geen nieuwe opstarten. Ik blijf wel actief met tieners en jongeren werken: yoga/fitness/vitaliteitsprogramma’s voor deze doelgroep, die het momenteel extra zwaar heeft. Hierover lees je t.z.t. meer op de website van Jewel body & mind.

Wie schrijft die blijft!

Schrijfcafés blijf ik organiseren. Waarschijnlijk start ik met eens per maand; uit te breiden naar vaker, als daar vraag naar is. De Schrijfcafés zullen plaatsvinden in de studio van Jewel body & mind. Hier kunnen we gezellig zitten, koffie en thee zijn aanwezig en voor wat lekkers zorg ik ook. Wanneer de eerste keer zal zijn, moet ik even laten afhangen van de snelheid van de versoepelingen en de mogelijkheden daarbinnen.

Voor mij geeft het veel rust dat ik heb kunnen besluiten dat TAALjuweel langzaam mag afbouwen. Ik heb mijn pas gevonden en voel me als een vis in het water in mijn eigen studio. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. Mede dankzij jullie heb ik mij kunnen ontwikkelen en heb ik mijn passie verder kunnen ontdekken. Voor iedereen de allerbeste wensen voor 2021 én daarna en wie weet tot ziens aan de schrijftafel óf op de yogamat.

Namasté,

Judith

Jewel Panningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s