Docent

Ik ben bevoegd tweedegraads docent Nederlands sinds 2002.

Ik heb met veel plezier gewerkt op het Isendoorn College in Warnsveld, het Tabor College in Hoorn en het Bouwens van de Boijecollege in Panningen. Ik gaf hier ook lessen Levensbeschouwing, Ethiek en Maatschappijleer.

Aansluitend was ik docent Nederlands/Communicatie aan het ROC Gilde Opleidingen in Venlo. Daar was ik tevens betrokken bij het samenstellen van het complete curriculum en PTA.  In april 2016 startte ik, namens Kusters Scholing en Training B.V. uit Venray, met lessen NT2 en inburgering aan volwassen vluchtelingen met een status in de gemeente Peel en Maas. Dit project liep af op 14 juli 2017.

Tussen maart en augustus 2019 werkte is als vervangend docent Nederlands aan Metameer Jenaplan te Boxmeer, in vmbo B/K/TG, leerjaar 3 en 4.

Mijn passie voor onderwijs stop ik momenteel vooral in een actieve bijdrage aan Buurtcollege Agora Maas en Peel. Dat is innovatief onderwijs, dat uitgaat van de intrinsieke motivatie van ieder kind om te leren. Geen vooraf bepaalde inhoud en structuur; het kind stuurt het eigen leerproces en de docent begeleidt/coacht. Lees, luister en bekijk meer hierover hier.

Ik vind het leuk om in verschillende schooltypen mee te kunnen draaien met verschillende opdrachten. Vervanging, een project, advies of meedenken: ik doe het graag! Neem contact met me op of bel: 06-50 26 00 59

en-tete_pomme